Divathírek

Little Flamingos – hogyan született egy magyar fürdőruhamárka a flamingók táncából-

2019.07.09.

Tehetségesek és fiatalok, akikben megvolt az a bátorság, hogy egy új magyar fürdőruhamárkát hozzanak létre, a Little Flamingost. Hanczár Jázminnal és Gulyás Grétával, a márka tulajdonosaival beszélgettem,alapításról, sikerről és az újrahasznosított anyagok előnyeiről.

Honnan jött az ötlet, hogy létrehozzátok ezt a márkát? 

A fürdőruha nagyon fontos viselet számomra, hiszen szinkronúszó és egyben edző is vagyok. Mindig is az volt a vágyam, hogy olyan fürdőruhám legyen, amilyen senki másnak nincs, és a sors úgy hozta, hogy egy magyar fürdőruha gyártással is foglalkozó cégnél vállaltam állást, mint értékesítő, ahol nagyon tehetséges emberekkel ismerkedtem meg, köztük Grétivel is. Gréti magával a tervezéssel, modellezésel és a gyártással foglalkozott, sokat és szívesen dolgoztunk együtt. Miután úgy döntöttünk, hogy munkahelyet váltunk, több eszmecserét követően jött az ötlet, hogy alapítsunk egy új, saját márkát. Az ötletelésben, az alapok lefektetésében és a mindennapi teendőinkben egy harmadik társunkra is számíthattunk és számíthatunk, aki főleg az egyedi megrendelések alapján készíti a különlegesebbnél különlegesebb grafikai terveket az egyedi igényeket kielégítve.

Miért Little Flamingos? 

Pár napot gondolkodtam a márkaneven. Évek óta flamingó mániás vagyok, a szinkronúszásban is van egy flamingó elem, és magukról a szinkronúszókról is egyből a flamingó jut eszembe. Nővérem szavaival élve “a szinkronúszás olyan, mint a flamingók tánca”, szerintem ez nagyon találó. A “Little” előtag pedig onnan származik, hogy volt egy közös beszélgetésünk egy chates felületen, amely “flamingócskák” néven futott. Itt beszéltünk és tervezgettünk egymással nap mint nap, és mikor véglegesíteni kellett a márkanevet, és tudtuk, hogy a külföldi piac felé is szeretnénk majd nyitni, angolosítottuk ezt az elnevezést és így lett a Little flamingos.

Mióta él ez a márka?

2018 szeptemberétől.

Mi fémjelzi a termékeiteket? 

A hazai gyártókkal ellentétben mi újrahasznosított alapanyagokat és környezetbarát gyártást alkalmazunk, a fazonjaink és a mintáink pedig teljesen egyediek, rövid ötletelés után Gréti készíti őket. Mindig törekszünk arra, hogy újat mutassunk, a sportosság mellet a nőiességet is megtartsuk a fürdőruháinkban.

Milyenek ezek az újrahasznosított alapanyagok? 

Magát a kommunális hulladékot, ami a mi esetünkben műanyag hulladékot jelent, újrahasznosítják. Ez azt jelenti, hogy apró darabokra aprítják például a PET palackokat, azokból szálakat készítenek, majd kelmét kötnek. Az általunk használt alapanyag is ilyen eljárással készül.

Hogyan jött az ötlet, hogy ilyen anyagokat használjatok?

Alapvetően nem szerettünk volna beállni a sorba és ugyanazt gyártani, mint mások. A fürdőruhák anyagához polyester szükséges, amely előállítható műanyag hulladékból is. Úgy gondoltuk, hogy ha már ez adott, akkor miért ne használhatnánk ki ezt a lehetőséget, hogy ebből gyártsuk a termékeinket, ezzel is odafigyelve könyezetünkre.

Milyen a minősége ezeknek az anyagoknak?

Prémium minőségű, jó tapintású, UV védelemmel ellátott, kopásálló, légáteresztő és gyorsan száradó anyagok, melyek kellemes viseletet biztosítananak.

Én nagyon sokat úsztam korábban, a tapasztalatom pedig az volt, hogy az anyagok egy-két hónap után elvékonyodtak a klóros víz miatt. A ti fürdőruháitok mennyire strapabíróak?

Célzottan olyan anyagokat választunk, amelyek nagyobb grammsúlyúak, ezáltal vastagabbak, mint a többi fürdőruhaanyag. Van egy alap klórállóságuk, és a vastagság miatt is strapabíró anyagról van szó, folyamatosan tesztelünk, és ezidáig nagyon jók az eredmények és a visszajelzések.

Melyik a legkedveltebb modelletek?

A legkedveltebb modellek közé tartozik  a “Swordfish” fazon, melynek mintás verziója a “Flamanas secret” (lásd fotó) névre hallgat, de úgy gondolom a többi minta is szépen szerepel, mindenki megtalálja kedvencét, legyen szó mintáról vagy fazonról. Az alap flamingós kollekció állandó, amely fémjelzi is egyben a márkát. Az új tavasz-nyár kollekcióban a fazonok maradnak, a minta változik, de ez félévente így fog alakulni; próbálunk az aktuális trendeket követve tervezni.

Hol lehet kapni a termékeiteket?

Egyenlőre csak webshopon keresztül kaphatóak a fürdőruháink. A közeljövőben viszont szeretnénk, ha lenne saját showroom-unk is, ahol a vásárlók fizikálisan is találkozhatnak az egyes modellekkel.

Nagyon fiatalok vagytok, 27 és 30 évesek. Szerintetek mi a siker titka?

Nagyon kell szeretned azt, amit csinálsz. Minket a szakmai szeretet összeköt. Belecsöppentünk a startup világba és nekünk ez adta meg a kellő löketet a gyorsabb előrelépés érdekében. Nagy bátorság kell hozzá, mindent kockára tettünk, de nem bántuk meg.

Voltam olyan szerencsés, hogy a kollekció legkeresettebb modelljét kipróbálhattam, amely az úszás során maximális kényelmet garantált számomra, mivel amellett, hogy erős tartást biztosított, jól felvette a testem vonalát és így nem gátolt a mozgásban. Említést érdemel még, hogy az anyaga jóval erősebb, strapabíróbb a többi márkához képest. Bátran tudom ajánlani mind sportoláshoz mind strandoláshoz, azoknak a hölgyeknek, akik egy időtálló, kényelmes és egyben divatos fürdőruhát szeretnének maguknak.

    Válasz írása